Cercul de lectură


Cercul de lectură

O nouă carte citită, o altă viață trăită

2012-2015

Cheia succesului într-o societate democratică este capacitatea de a comunica, de a relaţiona cu semenii tăi.

               Comunicarea, preocuparea pentru copil, relaţiile, comunitatea sunt patru concepte fundamentale pe care se bazează  învăţămantul şcolar. Fiecare grup de copii este o comunitate care apreciază prietenia, amabilitatea, colaborarea, competiţia, care rezolvă probleme, controverse şi explorează idei noi.

              Activităţile extracurriculare sunt cu atât mai recomandabile cu cât vârsta copiilor de preadolescenţă îi face mai deschişi la nou şi la diversitate. Acum ei au capacitatea maximă de atractivitate şi angajament în activităţi ce le stimulează creativitatea.

            Tocmai această latură creativă a lor dorim să o dezvoltăm într-un proiect educaţional în parteneriat cu Asociaţia Musashino Japonia, Braşov. Pornind de la poezie descriptivă trecem prin muzică clasică şi ambientală spre imagine, desen, acuarelă, finalitatea întâlnirilor cu elevii constând într-un portofoliu interdisciplinar text-imagine.

Împreună, profesorul itinerant, Bârsan Monca, şi profesorul de Limba şi literatura română, Bălan Mihaela, asigură optima desfăşurare a activităţilor atât în sala de clasă, cât şi la Asociaţia Musashino, invitând grupul de elevi şi dirijându-l spre o perspectivă interdisciplinară a artei.