Într-o societate a informației, ca cea în care trăim deja, este imperios necesar ca accentul educației să cadă pe pregătirea copiilor, a tinerilor, pentru probleme care încă nu au apărut, pentru slujbe ce încă nu s-au inventat! Pentru acești „homo zappiens” (termenul lui Wim Veen, prof. dr. Univ. Delft, Olanda), realitatea se schimbă cu un click sau cu o simplă glisare pe ecranul vieții. O turnură de 90˚ într-o secundă li se pare normală, astfel că strategiile noastre didactice trebuie să aibă abilitatea de a ține pasul cu viteza schimbării și să contracareze liniile frânte ale zapp-ării printre informații, imagini, sunete, prin crearea uneia continue, coerente, puternice.
Considerăm că o strategie didactică coerentă la nivelul școlii trebuie să prezinte elevilor, prin interdisciplinaritate, o sinteză atât diacronică, cât și sincronică, a informației, prin metode atât tradiționale care să asigure retenția diacronică, cât și metode moderne, activ-participative, care să asigure retenția sincronică.
În prezent, Şcoala Gimnazială Bod este compusă din două corpuri ce s-au unit managerial în anul 2010.
Corpul A al școlii noastre se află în localitatea Bod, intrarea dinspre localitatea Sânpetru și a fost dat în folosinţă în 8 noiembrie 1925.
Corpul B, înfiinţat mai târziu, în anul 1963, se află în Colonia Bod, intrarea dinspre Stupini, după Fabrica de zahăr, la 100 de metri înaintea trecerii de cale ferată înspre Bod.
Râul Ghimbășel, unește simbolic cele două localități, atât de diferite mentalitar, iar școala, prin conducerea unică, își propune să dezvolte perspectiva comunicării convergente, începută de directorii precedenți, prin valorificarea calităților resursei umane.
Concursul județean de steme organizat de Muzeul de Istorie Brașov a evidențiat puterea de convergență a copiilor!